احکام فقهی شیعه درباره چت کردن با نامحرم
سلام دوستان در راستای اهداف سایت که مطالب و قوانین مربوط چت به اشتراک گذاشته می شود در این مقاله سعی شده است فتوای چند مرجع تقلید شیعه در مورد چت کردن مورد بررسی قرار گیرد. نظر دهی درباره این مطلب چون از احکام شرعی می باشد بسیار حائز اهمیت است لذا برای دانستن احکام مربوط به چت و چت کردن با نامحرم ادامه این مطلب را بخوانید.
آیت الله دکتر مهدی هادوی تهرانی:
دوستان شاید کمتر با ایشان آشنایی داشته باشند. آیت الله هادوی تهرانی دیپلم خود را در رشته رياضى و فيزيك کسب کرده است و در حين تحصيل، توانست در سن 16 سالگى مدرك معتبر تافل در زبان انگليسى را با امتياز بالا از دانشگاه پرينستون دريافت كند به عنوان يكى از پذيرفته شدگان برتر كنكور، در رشته مهندسى برق و الكترونيك دانشگاه صنعتى شريف مشغول به تحصيل شد. هدف آشنایی مختصری با ایشان می باشد در احکام مسائل روز ایشان بسیار دقت عملی به خرج داده است.
آیا چت کردن اشکال دارد؟
باسمه تعالی
در صورتی که برای او مفسده ای نداشته باشد واز بیان مطالب غیر مشروع اجتناب شود، اشکال ندارد.
چت کردن در فضای مجازی با یک نامحرم چه حکمی دارد؟
باسمه تعالی
چت کردن یا صحبت کردن با نامحرم اگر به صورت عادی و متعارف و با رعایت حدود شرعی باشد و به قصد لذت نباشد، اشکالی ندارد اما احتیاط مستحب آن است که در غیر موارد ضروری از این کار پرهیز کند.
آیت الله سید علی حسینی سیستانی:
روابطی که هم اکنون قبل از ازدواج بین دختران و پسران می باشد اگر قبل از ازدواج به روابط نامشروع نینجامد چگونه می باشد ؟
پاسخ: جایز نیست چون بیم کشیده شدن به حرام است .
اگر در چت ترس وقوع در حرام وجود نداشته باشد اشکال دارد ؟
پاسخ: اگر کلماتی که ردّ وبدل می شود مهیج باشد یا احتمال وقوع در حرام باشد جایز نیست .
چت کردن با دختر اشکالی دارد و آیا احساس دوست داشتن آن دختر حرام است ؟
پاسخ: چون ترس افتادن به گناه هست جایز نیست .
آیت الله وحید خراسانی:
حکم چت کردن با نامحرم چیست؟
جواب: حرام است.
آیت الله مکارم شیرازی:
آیا استفاده از نرم افزارهای مخصوص چت با دوستان می باشد و امکان ارسال پیامک ، عکس ، فایل صوتی ، یاداشت و حتی پیام های ویدئویی از این طریق ممکن است شرعا اشکالی دارد؟
چنانچه مطمئن باشند استفاده نامشروعی از آن نمی شود مانعی ندارد.
چت کردن یا فرستادن پیامک یا ایمیل به نامحرم چه حکمی دارد؟چنانچه از اقوام و اساتید باشد حکم چگونه می باشد؟
هرگونه تماس و ارتباط با نامحرم که موجب مفسده شود حرام است و در مورد اقوام و اساتید در صورتیکه جهات شرعیه رعایت شود و سخنان عادی و معمولی باشد اشکالی ندارد.
اگر دخترم در منزل با اجازه من با جنس مخالف چت کند و من مطمئن باشم خطری او را تهدید نمی کند؛ از نظر معظم له این کار چه حکمی دارد؟
این کار جایز نیست؛ ممکن است فعلاً خطری نداشته باشد، ولی تجربه نشان داده که خالی از گناه نیست.
آیت الله سید موسی شبیری زنجانی:
آیا استفاده از گروه مشترک در وات ساپ، وایبر و مانند آن که زن و مرد در آن شرکت دارند و مطلب رد و بدل می کنند ولی کسی آنها را نمی شناسد، اشکالی شرعی دارد و از مصادیق چت محسوب می شود؟
عضویت در این شبکه ها فی حد نفسه مانعی ندارد. اما اگر موجب تحریک شهوت، ایذاء یا هتک حرمت شخصی یا سائر محرمات شود اشکال دارد و اگر در این زمینه قانونی باشد بنابر احتیاط مراعات شود.
آیت الله سید علی خامنه ای:
آیا چت کردن با نامحرم اگر در مورد مسائل سیاسی و دینی باشد حرام است؟
جواب: اگر بدون قصد لذت و کلمات مهیج شهوت باشد و نسبت به عدم وقوع در حرام و مفسده مطمئن باشند، فی نفسه اشکال ندارد.
پی نوشت:
دوستان هدف بنده فقط برطرف کردن برخی از مسائل ذهنی کاربران بوده است و بدون شک توانایی برطرف کردن همه شبهات شما در این مقاله نمی گنجد اگر درباره مسائل مربوط به چت روم سوال هایی در ذهن خود دارید سایت رسمی این مراجع عالی قدر برای شما گذاشته شده است لطفا در قسمت نظرات درباره این احکام و احکام جدید سوالی نپرسید تایید و جواب داده نمی شود. اگر بعد از خواندن این مطلب و تحقیقاتی که خودتان انجام می دهید نیاز به دانستن قوانین جمهوری اسلامی ایران در مورد سایت های چت روم دارید به این پست سایت مراجعه نمایید.
منابع:
1. سایت آیت الله دکتر مهدی هادوی تهرانی
2. سایت آیت الله سید علی حسینی سیستانی
5. سایت آیت الله سید موسی شبیری زنجانی